Sintegra Solar I SPF30 fluid za zaštitu od sunca za sve tipove kože

Normalna koža: savjeti za njegu

Znate li koji tip kože imate? Ponekad je teško procijeniti kojem tipu naša koža pripada, pa smo iz tog razloga pripremili jednostavan i jasan vodič koji će vam pomoći potvrditi je li vaša koža doista normalnog tipa. Saznajte sve o normalnom tipu kože - koje su karakteristike normalnog tipa kože, kako se nositi s izazovima ovog tipa kože i koje proizvode za njegu odabrati.

Kako prepoznati normalan tip kože?

Normalna koža predstavlja idealan, vrlo rijedak tip kože kojeg karakterizira uravnoteženi omjer sebuma i vlage, odnosno zdrava hidrolipidna barijera i prirodno elastična koža.

Koža ima zdrav, lagani sjaj. Ne masti se previše i nema osjećaja zatezanja, dok su pore prisutne u manjem broju, najčešće slabo vidljive.

Skintegra tekstura Solar I SPF30 fluida za sve tipove kože na licu modela

Kako njegovati normalan tip kože?

Normalna koža najčešće ne pati od začepljenja pa je najbitnije u rutini njege koristiti proizvode koji će nastaviti održavati njezinu barijeru zdravom i uravnoteženom.

Zbog toga preporučujemo korištenje lagane slojevite rutine, npr. kombinaciju poput Nectara, Hydre B i Nara.

Nectar je esencija u spreju koja vraća koži izgubljenu vlagu nakon čišćenja i priprema ju za korištenje Hydra B serumske emulzije za dubinsku hidrataciju kože, dok dodatak od jedne do dvije kapi Naro uljnog boostera s biljnim skvalanom hrani i održava kožu mekom i podatnom.

Budući da je kod normalne kože fokus stavljen na održavanje stanja, optimalnu hidrataciju i prevenciju dehidracije ili preuranjenih znakova starenja poput mrlja, linija i bora, svakako je preporuka korištenje proizvoda s visokim zaštitnim faktorom redovito tijekom dana. Solar I hidratantni SPF 30 fluid ima visoku zaštitu te štiti kožu od širokog spektra UV zračenja (UVA i UVB), a istovremeno hidratizira i čuva barijernu funkciju kože zahvaljujući kombinaciji snažnih antioksidansa i humektansa poput zelenog čaja, betaina, ektoina i pantenola.

Skintegra Nectar tonik i Hydra B serumska emulzija za hidrataciju normalne kože s modelom

Za skidanje šminke, kreme sa zaštitnim faktorom i čišćenje kože preporučujemo nježne proizvode bez agresivnih sulfata (SLS i SLES), alkohola i sapuna. Kombinacija Atomic uljnog predčistača i Amphibian gela idealna je za blago, ali temeljito dvostruko čišćenje kože.

Koje su značajke ostalih tipova kože?

Ako nakon pročitanog članka ipak mislite da ste pogriješili i da nemate normalan tip kože, provjerite klikom na link je li vaša koža suha, masna ili mješovita.

Natrag na blog