Anica R., 30 godina

Tip kože: kombinirana

Glavni izazovi s kožom: Neupalne akne (zatvoreni komedoni i miteseri), smeđe mrlje, tekstura kože (pore), dehidracija (ljuskavost i zatezanje), duboke bore

"Moja koža je dehidrirana, s proširenim porama, komedonima, borama i hiperpigmentacijom."

Mješovita koža s prvim znakovima starenja

Preporučena rutina:

 Ujutro Navečer
Amphibian Atomic
Nectar po potrebi Amphibian
Solar I Nectar
Architect

 

Što je potrebno za hidratiziranu kožu ujednačenog tona i teksture?

Svakodnevno nježno, neisušujuće čišćenje, kao i intenzivna, ali lagana hidratacija važni su kod mješovite kože kako bi se izbjegla dehidracija, a time umanjile dehidracijske linije i bore te uravnotežila hidrolipidna barijera kože. Atomic i Amphibian predstavljaju blagi duo za čišćenje koji će pripremiti kožu za ostatak njege i dodatno pomoći u održavanju čistih pora. 

Problemu dehidracije i umornog izgleda kože se lako može doskočiti hidratantnim tonikom poput Nectara. Nectar je pH optimiziran i bogat ovlaživačima različitih molekularnih veličina koji hidratiziraju više slojeva kože. Sadrži hijaluronsku kiselinu, ureu i aminokiseline koje pripadaju prirodnim faktorima vlaženja kože, sastojke koji instantno vraćaju izgubljenu površinsku vlagu. Nectar dolazi u praktičnoj ambalaži s dozatorom u obliku spreja, a koristi se i ujutro i navečer nakon čišćenja i prije kreme. Saniranje dehidracije je preduvjet za zdraviji izgled kože, zato što će dehidrirana koža biti sklonija upali, iritaciji i začepljenim porama.

Skintegra Nectar hidratantni tonik

Pametno osmišljena formulacija jednog proizvoda može tretirati nekoliko različitih problema, što je često imperativ ljeti kada većina vlasnika mješovite ili masne kože traži alternativu keratoliticima i prelazi na manji broj proizvoda te laganije teksture u rutini. Za ovakav je slučaj idealna Architect serumska emulzija u svakodnevnoj njezi. Ovaj proizvod hibridne namjene spaja najbolje od seruma i kreme zato što sadrži visoku koncentraciju aktivnih sastojka i djeluje kao tretmanski proizvod, dok ujedno lagana tekstura dubinski hidratizira i njeguje, bez osjećaja težine i masnoće. Zbog svoje jedinstvene teksture zamjenjuje klasičnu kremu na mješovitim i masnim kožama, dok se i kod suhe kože može koristiti kao klasičan serum uz dodatnu kremu ili ulje. Architect sadrži pomno odabran kompleks ovlaživača i protuupalnih sastojaka poput ektoina, zelenog čaja, pantenola, alantoina, kofeina i resveratrola, koji djeluju sinergijski, hidratiziraju, umiruju i “pune” kožu snažnim antioksidansima kako bi ona postala glađa, otpornija i snažnija. 

Zahvaljujući dodatku od 1% bakuchiola, Architect uz to istovremeno tretira akne i komedone, kao i prve znakove starenja poput smeđih hiperpigmentacijskih mrljica, gubitak tonusa i bore. Bakuchiol je biljni sastojak čija je funkcija usporediva s onom retinoida, ali je naspram njih puno podnošljiviji na koži, nema kontraindikacija za korištenje u trudnoći i ne čini kožu osjetljivom na sunce. Redovitim korištenjem ove serumske emulzije koža postaje vidljivo zdravija, svježija i ujednačenija.  

Skintegra Architect serumska emulzija

Točka na i rutine za Aničinu kožu je Solar I: fluid visokog faktora zaštite od UV zračenja koji štiti kožu od znakova fotostarenja i pomaže održavati kožu dugoročno mladolikom i zdravom, dok njegova lagana fluidna tekstura obogaćena ektoinom hidratizira i regenerira dehidriranu kožu. 

Više članaka

Njega kože ljeti: kako se pravilno zaštititi od UV zračenja

Neodgovorno izlaganje suncu predstavlja zdravstveni rizik te bi tijekom ljeta u fokusu svačije rutine trebala biti zaštita od UV zračenja.

Prednosti korištenja peptida

Obožavamo peptide u svojim formulacijama, i to s opravdanim razlogom. Saznajte kako ovi moćni sastojci djeluju i koje promjene na koži s njima možete očekivati.