#SKINFORMED / Može li koža biti suha i masna u isto vrijeme?

#SKINFORMED / Može li koža biti suha i masna u isto vrijeme?

Neda L., 36 godina 

Tip kože: Masna

Glavni izazovi s kožom: neupalne akne (zatvoreni komedoni i miteseri), smeđe mrlje (od sunca, trudnoće, hormonalnih kontraceptiva...), tekstura kože (pore), dehidracija (ljuskavost i zatezanje), seboreja (previše sebuma), površinske bore

Opiši svoju kožu: na čemu želiš poraditi?

"Moja je koža suha i masna u isto vrijeme. Crvenilo prisutno uz pojavu manjih prištića. Miteseri i pigmentacijske pjege kao posljedica trudnoće (iako svakodnevno koristim UV faktor). Zbog svega toga moram nositi puder svaki dan, a ljeti je to skoro nemoguće." 

SK Analiza: Masna koža, proširene pore, hiperpigmentacija

Preporučena rutina:

Ujutro Navečer
Atomic
Superba C Amphibian
Solar I Tria Light

 

Što znači kada je koža istovremeno suha i masna?

Tip kože je uglavnom genetski uvjetovan i nepromjenjiv, ali pod utjecajem različitih vanjskih i unutarnjih čimbenika, koža može patiti od promjenjivih stanja na koja možemo utjecati. Na fotografiji koju nam je Neda poslala vidimo da se radi o masnom tipu kože. Glavne vidljive karakteristike masnog tipa kože su proširene pore na većem području te masniji sjaj. Opisana "suhoća" proizlazi iz privremenog osjećaja dehidracije koja može biti prisutna i na masnoj koži uslijed korištenja preagresivnih i isušujućih proizvoda ili uslijed boravka na visokim, odnosno niskim temperaturama te je tada koži poželjno nadoknaditi vlagu. 

Za ovakav slučaj je odličan izbor naša Tria Light krema, zato što istovremeno njeguje i hidratizira, ali i tretira nepravilnosti, mrljice i prištiće te regulira pretjerano mašćenje kože. Zahvaljujući formulaciji koja sadrži kombinaciju niacinamida, cinka PCA i dva oblika vitamina E, Tria Light smanjuje pojavu novih prištića te obnavlja oštećenu kožu, odnosno mrljice koje zaostaju nakon prištića. Svilenkasta i brzoupijajuća tekstura obogaćena pantenolom i glicerinom dubinski vlaži i umiruje kožu.

Skintegra Tria Light krema za masnu kožu

Tretiranje hiperpigmentacije tijekom ljeta

Vrlo česta promjena na koži kod velikog broja žena tijekom trudnoće je lokalizirana hiperpigmentacija koja nastaje pod utjecajem hormona, a može se intenzivirati zbog izlaganja UV zračenju. U nekim se slučajevima trudnička hiperpigmentacija nakon poroda postupno povuče, a nekada perzistira i teško prolazi. Kod tretiranja hiperpigmentacija najbitnije je redovito svakodnevno i obilno korištenje proizvoda s visokim zaštitnim faktorom koji štiti od širokog spektra UV zračenja (UVA + UVB), uz korištenje i drugih metoda fotoprotekcije poput sunčanih naočala i šešira te maksimalnog izbjegavanja izlaganja suncu i dnevnog praćenja UV indeksa. 

Naša preporuka je Solar I, lagani i hidratantni SPF 30 fluid koji štiti kožu od širokog spektra UV zračenja te maksimalno sprječava pojavu novih i tamnjenje postojećih hiperpigmentacijskih mrljica. Idealna dnevna kombinacija kod mrljastog tona kože je Superba C + Solar I. Superba C je snažan antioksidativni serum koji sadrži vitamine C i E te feruličnu kiselinu, djeluje kao inhibitor melanina, pomaže ujednačiti ton kože te pojačava fotoprotektivno djelovanje proizvoda sa zaštitnim faktorom. Derivat C vitamina iz Superbe C, natrijev askorbil fosfat ili SAP, nije fotosenzitizirajuć, odnosno ne čini kožu osjetljivijom na sunce pa se može koristiti tijekom cijelog ljeta. Vodenasta, lagana tekstura se brzo upija i ne pridonosi osjećaju težine na masnoj koži.

Skintegra Solar I SPF 30 fluid za zaštitu od sunca

Zapamtite, i masnoj koži treba hidratacija, ali prilagođena tako da birate proizvode koji imaju pametno zaokružene formule s višestrukim djelovanjem kako biste pružili svojoj koži sve što joj treba, a izbjegli slojevitu rutinu, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci kada masnoj koži odgovara čim manji broj proizvoda. Kada je uz to ton kože popraćen hiperpigmentacijskim promjenama, štitite adekvatno svoju kožu i odgovorno se ponašajte na suncu kako biste mogli vidjeti rezultate.

Natrag na blog