Tamara L., 34 godine 

Tip kože: Kombinirana

Glavni izazovi s kožom: akne (upalne) - pustule i papule, mrlje koje zaostaju nakon akni, tekstura kože (pore), seboreja (previše sebuma), suhoća (nedostatak sebuma), površinske bore, reaktivna (netolerantna) koža

Opiši svoju kožu: na čemu želiš poraditi?

"Tekstura, akne, prvi znakovi starenja i da ne moram nositi puder. Trenutno mi je koža u nešto boljem stanju nego inače pa prilažem realnije fotke od prije kojeg tjedna. :) Već koristim Triu Light, Atomic, Superbu C i Lunar. Imam i Architect, ali čini mi se da, nažalost, nije baš za moju kožu, koliko ga god sporo uvodila."

Skintegra analiza mješovite kože

Preporučena rutina:

 Ujutro Navečer
CICA-CERA
Atomic
Amphibian
Infrared
CICA-CERA

 

Ima li Tamara klasične akne?

Na fotografiji koju nam je Tamara poslala možemo vidjeti da se radi o osjetljivoj koži s izraženim crvenilom i više sitnih pustula. Ove pustule najvjerojatnije nisu prave akne pa savjetujemo kao prvi korak obaviti dermatološki pregled. Dermatolog će jedini moći postaviti konkretnu dijagnozu i po potrebi propisati adekvatnu terapiju.

Vidljiva osjetljivost, crvenilo i pustule predstavljaju znakove slabe barijerne funkcije. Narušena barijera dovodi do manje tolerancije aktivnih sastojaka, što znači da ovakva koža nije kandidat za aktivne sastojke i umjesto proizvoda s jakim aktivnicama koje Tamara trenutačno koristi preporučili bismo staviti fokus na hidrataciju i obnovu, odnosno jačanje zaštitne barijere kako bi postala otpornija. 

Skintegra Infrared serum za osjetljivu kožu

Jednostavna svakodnevna rutina uključuje serum i kremu, proizvode ciljano namijenjene osjetljivoj koži i usmjerene na jačanje barijerne funkcije. Infrared je serum s derivatom azelaične kiseline koji u kratkom roku umiruje kožu, smanjuje izbijanja i crvenilo te poboljšava funkciju kože koja uz redovito korištenje postaje otpornija i svježija. CICA-CERA je idealna u kombinaciji s Infraredom za ovu svrhu. Njezina nježna, hranjiva tekstura omekšava i obnavlja kožu bez osjećaja težine, zahvaljujući sastojcima poput ceramida i CICA kompleksa, koji pomažu upravo reaktivnoj koži u disbalansu. Oba proizvoda se mogu koristiti i kao komplementarna njega liječničkoj terapiji u slučajevima kada je ona potrebna.

Skintegra CICA-CERA tekstura kreme za obnovu kože

Čistiti kožu jednom ili dvaput dnevno? Ovisi!

Iako često savjetujemo da je kožu potrebno čistiti i ujutro i navečer, kod ovako osjetljive kože s narušenom barijernom funkcijom čišćenje je poželjno prorijediti na 1x dnevno, odnosno ujutro lice umiti samo vodom, dok za večernju njegu preporučujemo prakticiranje dvostrukog čišćenja nježnim čistačima bez agresivnih tenzida koji će ukloniti šminku i SPF te pripremiti kožu za ostatak njege.

Nježni pristup njezi lica uz manji broj proizvoda je uvijek imperativ kod reaktivne, osjetljive kože.

Više članaka

Pantenol: zašto ga uvesti u rutinu

Ovaj svestrani sastojak, važna je komponenta pri oporavku oštećene kože i sprečavanju njene dehidracije. Pomaže pri smanjenju hrapavosti kože i iritacija izazvanih tenzidima.

Njega kože u trudnoći

Trudnoću često prate razni izazovi, uključujući one vezane uz njegu kože. Što koristiti? Što izbjegavati? Saznajte u članku.