Jelena B., 26 godina

Tip kože: Suha

Glavni izazovi s kožom: upalne akne, neupalne akne (zatvoreni komedoni i miteseri), smeđe mrlje (od sunca, trudnoće, hormonalnih kontraceptiva), suhoća, površinske bore

Opiši svoju kožu: na čemu želiš poraditi?

"Moja je koža suha i dehidrirana. Prisutne su uglavnom neupalne akne (komedoni i miteseri) te tu i tamo pokoja upalna akna, ovisno o mjesečnom ciklusu. Tijekom trudnoće su se na dijelu čela uz tjeme pojavile smeđe mrlje. Nakon izlaganja suncu također mi se na licu dodatno pojačaju pjegice koje mi, doduše, ne smetaju, ali definitivno čine ten neujednačenim. Također primjećujem i površinske bore." 

Hiperpigmentacija

Preporučena rutina:

 Ujutro Navečer
Amphibian Atomic
Nectar
Amphibian
Superba C Lunar serum
Solar I Cica-Cera

 

Hiperpigmentacija tijekom trudnoće

Vrlo česta pojava na koži tijekom trudnoće na svim tipovima je promjena pigmentacije, odnosno pojačano stvaranje smeđeg pigmenta koje na koži vidimo u obliku smećkastih mrlja. Do navedene hiperpigmentacije tijekom ovog perioda dolazi zbog fluktuacije hormona, ali i genetske predispozicije. Uz pravilan skincare, hiperpigmentacija najčešće postupno nestaje nakon trudnoće, ali u nekim slučajevima ju je izuzetno teško ukloniti pa je bitno voditi računa o njezi i lifestyle navikama koje mogu pojačati intenzitet hiperpigmentacije. 

Skintegra Solar I

Prvo i osnovno, svakodnevna zaštita od sunca u obliku kreme s visokim faktorom zaštite, ali i općenito izbjegavanje izlaganju sunčevim zrakama, je najbitnija. Naime, UV zračenje može značajno pogoršati postojeću hiperpigmentaciju te niti jedan tretmanski proizvod neće pomoći kod saniranja ako nismo zaštićeni od sunca. Budući da se radi o proizvodu koji se nanosi u svakodnevnoj njezi, savjetujemo odabrati proizvod koji istovremeno štiti, ali i hidratizira poput Solar I kreme.

Za dodatnu antioksidativnu zaštitu i pomoć pri ujednačavanju tona savjetujemo uz kremu sa zaštitnim faktorom kombinirati vitaminski serum. Posebnost našeg Superba C seruma je ta što sadrži oblik C vitamina, natrijev askorbil fosfat, koji nije fotosenzitizirajuć. To znači da ne čini kožu osjetljivijom na sunce i neće pogoršati postojeće mrlje, već dapače, u kombinaciji sa Solarom čini snažnu kombinaciju za tretiranje i prevenciju ovog problema.

Kako bi se maksimalno iskoristila antioksidativna zaštita, Superbu C kao tretmanski proizvod preporučujemo koristiti u jutarnjoj njezi, dok za večer imamo noćni serumski koncentrat Lunar. Zahvaljujući kompleksu peptida, Lunar serum istovremeno djeluje i na ton i na teksturu kože (mrljice i bore), što ga čini odličnom alternativom kiselinama i retinoidima tijekom trudnoće i dojenja kada se sastojci tog tipa izbjegavaju. Osim toga, Lunar serum je obogaćen hijaluronskom kiselinom, pantenolom i glicerinom koji intenzivno hidratiziraju kožu. Već nakon kratkog korištenja moguće je vidjeti promjenu u svježini tena i manje površinskih linija.

Skintegra Cica-Cera

Krema koja pokriva potrebe različitih tipova kože. 

Cica-Cera kremu možemo preporučiti svim tipovima kože za osnovnu njegu zato što se radi o vrlo hranjivoj teksturi koja se brzo upija i pomaže sanirati dehidraciju i ojačati zaštitnu barijeru kože. Uz tri vrste ceramida, Cica-Cera sadrži Cica kompleks, koloidnu zob, pantenol i sastojke prebiotičkog djelovanja koji sprječavaju isušenost, čine kožu mekom i elastičnom te održavaju mikrobiom kože u optimalnom stanju. Za dodatnu njegu po potrebi, Cica-Cera se može kombinirati s Nectar hidratantnom esencijom u spreju ili Naro uljnim boosterom koji dodatno njeguju kožu. 

Više članaka

Biljni ekstrakti koje koristimo

Saznajte više o biljnim sastojcima koje koristimo u svojim formulacijama.

Koji Skintegra čistač je za tebe?

Atomic, Melt Milk, Amphibian i Clarion čistač. Više mogućnosti za najbolje iskustvo čišćenja lica. Saznaj više o svakome od njih.