Analiza stvarne kože na primjeru

#SKINFORMED / Dehidracija, proširene pore i znakovi starenja

Petra V., 32 godine 

Tip kože: Kombinirana

Glavni izazovi s kožom: neupalne akne (zatvoreni komedoni i miteseri), smeđe mrlje (od sunca, trudnoće, hormonalnih kontraceptiva...), tekstura kože (pore), dehidracija (ljuskavost i zatezanje), površinske bore

Opiši svoju kožu: na čemu želiš poraditi?

"Imam mješovitu, površinski dehidriranu kožu s proširenim porama. Trebam prijedlog cijele rutine. Želim poraditi na što efikasnijem čišćenju pora i njihovom smanjivanju (ukoliko je to moguće), dobroj hidrataciji s obzirom na površinsku dehidraciju i preventivnu anti-age rutinu s obzirom na prve borice oko očiju i na čelu." 

Analiza kože: proširene pore, dehidracija i prve bore

Preporučena rutina:

 Ujutro Navečer
Amphibian Atomic + 
Amphibian
Sphynx Lumion
Solar I
CICA-CERA
Sphynx

+ Hyperdew tretmanski

Proširene pore i kako ih tretirati?

Kad pričamo o nepravilnostima na koži, često se uz akne, komedone i mrljice spominju i proširene pore. Dok akne, komedone i mrljice u većini slučajeva možemo u potpunosti ukloniti određenom rutinom njege i promjenom lifestyle navika, bitno je naglasiti da pore nisu nepoželjne i ne možemo ih se riješiti. Zapravo je baš obrnuto jer pore predstavljaju prirodnu teksturu kože, odnosno otvor dlačnog kanala. Kod mješovitog i masnog tipa kože su vidljivije iz jednostavnog razloga: iz pora istječe više sebuma što s vremenom širi pore te one postaju sve veće. Bitno je naglasiti da pore ne mogu nestati, ali odgovarajućim proizvodima njihov se izgled može vizualno umanjiti. Najidealniji proizvodi za tu namjenu su eksfolijanti koji pomažu održavati pore čistima i sprječavaju upale. Petri bismo preporučili Lumion: kemijski eksfolijant koji sadrži potentnu kombinaciju glikolne i mliječne kiseline te glukonolaktona. Lumion istovremeno djeluje na ujednačavanje tona i teksture kože, što uključuje pore i bore, a ujedno koži vraća svjež, odmoren i blistav izgled.

Dehidracija i prvi znakovi starenja

Bonus zdrave hidrolipidne barijere je što koži daje mladolik i jedar izgled. Svaka linija i borica na našem licu bit će uočljivija ako koža nije adekvatno hidratizirana, bez obzira na to o kojem se tipu kože radi. Iz tog je razloga potrebno pronaći proizvod koji će adekvatno njegovati kožu, bez osjećaja težine na licu. Ako želite zaglađenu i obnovljenu kožu uz proizvod koji neće čepiti pore niti ostavljati masni trag, probajte Cica-Cera kremu u večernjoj rutini. Cica-Cera redovitim korištenjem jača zaštitnu barijeru kože te pomaže u oporavku kože kod upalnih stanja poput akni, postupalnih mrljica i iritacije kože. Budući da Petra primjećuje i prve bore oko očiju, predlažemo probati i Sphynx. Sphynx je krema bogata aktivnim sastojcima koji ciljano djeluju na prevenciju i korekciju linija i bora na području oko očiju. Kompleks peptida pomaže smanjiti dubinu bora, potičući sintezu kolagena i elastina, strukturalnih komponenti kože čija proizvodnja s godinama sve brže opada.

Skintegra Hyperdew hidratantna maska za lice

Dehidriranoj koži bismo dodatno preporučili povremeno korištenje tretmanskog proizvoda u obliku maske. Hyperdew je maska koju nije potrebno ispirati, a po buđenju čini kožu osjetno hidratiziranijom, ujednačenijom i jedrijom. Ova prozračna gel emulzija najlakši je okluziv za kožu te vrhunski zaključava vlagu u koži. 

Najbitniji proizvod za prevenciju prerano nastalih linija, bora i mrljica je krema sa zaštitnim faktorom. Naime, UV zračenje uzrokuje fotostarenje kože, a maksimalno se možemo zaštititi redovitom, svakodnevnom upotrebom proizvoda s visokim zaštitnim faktorom širokog spektra, poput Solar I kreme. Osim što učinkovito štiti od sunca, Solar I je obogaćen kvalitetnim ovlaživačima koji ujedno hidratiziraju kožu pa ga možemo predstaviti kao 2 u 1 proizvod za dnevnu njegu.

U ovom bismo slučaju spomenuli i nježno, pH balansirano čišćenje kože kao jako bitnu stavku. Naša koža prirodno ima kiselkasti pH oko 5.5, zbog čega je potrebno izbjegavati lužnate čistače i birati pH optimizirane proizvode koji neće narušavati hidrolipidnu barijeru kože, odnosno doprinositi daljnjem isušivanju.  

Redovita rutina, strpljenje i pažljiv pristup ključni su za dugoročno svježu i njegovanu kožu.

Natrag na blog