Diana T., 34 godine 

Tip kože: Normalna

Glavni izazovi s kožom: neupalne akne (zatvoreni komedoni i miteseri), smeđe mrlje (od sunca, trudnoće, hormonalnih kontraceptiva...), površinske bore

Opiši svoju kožu: na čemu želiš poraditi?

"Želim se riješiti mrljica tijekom zime i naučiti spriječiti pojavu novih, te usput djelovati na prve bore koje su se javile. Uspostavila sam normalnu barijeru kože, nedavno počela s Architectom i vidim pomake, ali želim konkretnije djelovati na mrlje." 

Analiza kože: hiperpigmentacije

Preporučena rutina:

Ujutro Navečer
Superba C Architect ili Lumion
Solar I Lunar
Hyperdew 2x tjedno

 

Svega nekoliko pametno raspoređenih proizvoda je dovoljno za istovremeno tretiranje sve tri problematike koje je Diana navela: hiperpigmentacije, bore i začepljene pore.

Fotostarenje i utjecaj na kožu

Prvi i osnovni proizvod bilo koje rutine kojoj je cilj tretiranje postojećih i sprječavanje novih znakova preuranjenog starenja je proizvod s visokim zaštitnim faktorom koji štiti od širokog spektra UVA i UVB zračenja. Naime, osim kronološkog starenja (na koje ne možemo utjecati), postoji fotostarenje koje na licu prepoznajemo u obliku prerano nastalih linija i bora te hiperpigmentacijskih promjena. Fotostarenje nastaje kao posljedica oštećenja uzrokovanih djelovanjem UVA i UVB zračenja na kožu. UV zrake uzrokuju oštećenja čija akumulacija dovodi do neželjenih estetskih promjena na koži, ali i ozbiljnijih zdravstvenih posljedica.

Kako biste maksimalno spriječili takve promjene i održali kožu mladolikom, potrebno je svakodnevno i u adekvatnoj količini koristiti zaštitni faktor. Solar I SPF30 fluid smo formulirali imajući na umu praktičnu potrebu za svakodnevnom laganom hidratacijom koja neće doprinositi čepljenju pora, dok istovremeno kožu štiti od sunca.

Skintegra Solar I SPF30 fluid

Idealno, Solar I se u jutarnjoj rutini kombinira sa snažnim antioksidativnim serumom. Superba C sadrži 10% derivata vitamina C, natrijevog askorbil fosfata, vitamin E i feruličnu kiselinu. Natrijev askorbil fosfat je odabran zato što kožu ne čini osjetljivijom na sunce pa se može koristiti i ljeti, a dodatno djeluje kao inhibitor melanina i pomaže umanjiti mrljast ton kože te pojačava fotoprotektivno svojstvo zaštitnog faktora. Brzoupijajuća, vodenasta tekstura savršena je za laganu slojevitu rutinu.

Večernja njega u ovom slučaju može biti malo kompleksnija, ali i dalje minimalistička i ne oduzimati puno vremena. Kombinacija antioksidansa i signalnih peptida iz Lunar kreme učinkovit je način da koži s vidljivim znakovima starenja brzo vratimo svježinu, poboljšamo tonus i podignemo konture kože. Uz to, njegova svilenkasta tekstura vlaži i hrani normalnu do suhu kožu. Architect se može kombinirati s Lunarom za potentno djelovanje na teksturu, ali i ton kože, dok Hyperdew povremeno u večernjoj rutini dodatno jača barijeru istovremeno djelujući na ujednačavanje tona kože.

Skintegra Architect serumska emulzija

Kemijska eksfolijacija za ujednačen ten

Kemijski pilinzi ključni su za vidljivi popravak tona i teksture kože, budući da uklanjaju površinski odumrle stanice kože, omekšavaju grubu kožu, pročišćuju začepljene pore, smanjuju hiperpigmentacijske nepravilnosti i omogućuju bolju apsorpciju ostalih proizvoda iz rutine. Kemijski piling poput našeg Lumiona savjetujemo koristiti 2-3x tjedno uz kremu umjesto Architecta. Architect se generalno može kombinirati s potentnim proizvodima, ali savjetujemo da se u početku ovakva dva proizvoda koriste naizmjenično. Osobe koje tek kreću koristiti kiseline vidjet će u vrlo kratkom roku rezultate u obliku glađe teksture i svježijeg izgleda, dok je za saniranje dublje ukorijenjenih hiperpigmentacijskih mrlja potrebno vrijeme i strpljenje uz odgovorno izlaganje suncu. Kod intenzivnih hiperpigmentacija koje nisu tretirane dugo i koža nije bila zaštićena od sunca, potreban će biti i dodatan stručni tretman u dogovoru s dermatologom.

Više članaka

Skintegra predstavlja / Uz Hyperdew masku transformiraj svoju dehidriranu kožu

Hyperdew formula je pažljivo osmišljena s ciljem pružanja napredne hidratacije baš svakom tipu kože.

U fokusu: NMF (Natural Moisturizing Factors) i zašto je ovaj kompleks sastojaka bitan

NMF su prirodni faktori vlaženja u našoj koži koji joj pomažu održati optimalnu razinu vlage te zdrav i svjež izgled.