Skintegra edukacija na primjeru

#SKINFORMED / Crvenilo i proširene pore

Nea N., 22 godine

Tip kože: kombinirana

Glavni izazovi s kožom: Tekstura kože (pore), seboreja (previše sebuma), rozaceja

"Moja koža je po obrazima i bradi suha, dok se T zona zna ponekad zamastiti, pogotovo nakon duljeg nošenja šminke. Također, na rubovima jagodica i po vrhu čela znaju se povremeno pojaviti sitni prištići. Najviše me smeta crvenilo koje je prisutno na obrazima i proširene pore na nosu. Rozaceja nije dijagnosticirana od strane dermatologa, ali je moja pretpostavka jer ju moja majka ima dijagnosticiranu. Trenutno koristim Atomic, Infrared serum i Una kremu. Povremeno u noćnu njegu ubacim Lumion i Naro."

Crvenilo i proširene pore

Preporučena rutina:

 Ujutro Navečer
Amphibian Atomic
Infrared Amphibian
Spectra po potrebi
Spectra
Solar I Naro

 

Objašnjenje:

Kako znati je li crvenilo na licu povezano s rozacejom?

Difuzno crvenilo na središnjem dijelu lica koje se u određenim uvjetima intenzivira svakako upućuje na rozaceju, kao i činjenica da Neina mama boluje od iste jer je rozaceja često genetski uvjetovana, ali bilo kakvu dijagnozu može postaviti isključivo dermatolog pa ga uvijek savjetujemo posjetiti. Dermatolog će po potrebi napraviti bris kože, propisati adekvatnu terapiju ovisno o slučaju, ali i pomoći točno definirati o čemu se radi, jer nije svako crvenilo isto.

Nea već koristi neke proizvode pogodne za njezin tip i stanje kože, ali savjetovali bismo nekoliko izmjena u rutini kako bi ona bila još više usmjerena adresiranju željenih problema. S obzirom na to da je Neina koža mješovita i sklona prištićima, preporučili bismo kožu primarno čistiti gelom, a Atomic koristiti za uklanjanje šminke kao prvi korak u večernjoj rutini. Amphibian je ciljano namijenjen mješovitim i masnim kožama, jer takve kože generalno preferiraju gelaste teksture, ali Amphibianova formulacija je dovoljno nježna i kreirana s blagim surfaktantima i hidratacijskim sastojcima tako da ne isušuje, a kožu će očistiti temeljito od bilo kakvih zaostalih nečistoća i dodatno pomoći u sprječavanju začepljenih pora. Ovakvoj koži bi Úna teksturalno mogla biti prebogata za svaki dan pa ju savjetujemo koristiti kao povremeni noćni tretman, a svakodnevno kombinirati Spectru i Naro. Spectra je lagana serumska emulzija dovoljna za hidrataciju masnijih dijelova lica, a na sušim se dijelovima kombinira s Naro uljnim boosterom koji će pojačati njezinu hranjivost. Takvim prilagođenim pristupom koža dobiva što joj je potrebno na određenim dijelovima. Osim što hidratizira i njeguje, Spectra je obogaćena vitaminom B12 i nježnim biljnim sastojcima koji djeluju umirujuće i protuupalno na kožu te jačaju njezinu barijernu funkciju, što je ključno kod osjetljivih koža i koža sklonih crvenilu.

Skintegra Spectra serumska emulzija

Lumion je idealan kemijski eksfolijant za sve tipove kože, jer ne isušuje suhu kožu, a na mješovitim i masnim kožama odlično djeluje na začepljene pore i teksturu, ali zbog svoje potentne i učinkovite kombinacije kiselina nije preporučljiv za osjetljive kože, kao niti za kože sklone crvenilu i kože koje imaju bilo kakvo vaskularno oboljenje poput rozaceje. Kod takvih je koža prioritet jačanje zaštitne barijere kako bi koža bila otpornija i manje sklona crvenilu. Naspram Lumiona, Infrared je idealniji odabir za tretiranje manjih nepravilnosti, ali istovremeno i za dodatnu hidrataciju i vidljivo umireniju kožu.

Kod rozaceje, crvenila se nije moguće trajno riješiti, ali ono se može držati pod kontrolom korištenjem adekvatne nježne rutine i izbjegavanjem čimbenika koji crvenilo pogoršavaju. Najčešći od njih su UV zračenje, začinjena hrana, alkohol, vrućina, hladnoća i pojačana fizička aktivnost. Iz tog je razloga vrlo važno kožu štititi od sunca i redovito nanositi proizvod sa zaštitnim faktorom tijekom dana.

Svi se preporučeni proizvodi mogu koristiti i kao komplementarna njega kože za svaki dan uz liječničku terapiju u slučajevima kada je ona potrebna.

Natrag na blog