Inja S., 46 godina

Tip kože: Masna

Glavni izazovi s kožom: neupalne akne (zatvoreni komedoni i miteseri), mrlje koje zaostaju nakon akni, smeđe mrlje (od sunca, trudnoće, hormonalnih kontraceptiva), tekstura kože (pore), površinske bore, duboke bore

Opiši svoju kožu: na čemu želiš poraditi?

"Moja zrela koža je mješovita s masnom T-zonom, s miteserima i proširenim porama, s plitkim boricama oko očiju i dubljim na čelu. Zbog pojave hormonalnih akni, na licu su prisutne flekice postupalnih akni i nešto malo hiperpigmentacijskih mrlja. Do sada sam koristila azelaičnu kiselinu i retinol naizmjenično u večernjoj rutini, a čistač na bazi salicilne kiseline u jutarnjoj i večernjoj rutini. Sada sam kupila Architect pa vas molim savjet s kojim proizvodima ga je najbolje kombinirati u jutarnjoj i večernjoj rutini. Željela bih postići bolju teksturu kože, s manje vidljim porama, manje sebuma i zaglađeniji ten bez flekica." 

 Analiza kože na stvarnom primjeru

Preporučena rutina:

 Ujutro Navečer
Amphibian Atomic + Amphibian
Solar I
Lunar serum concentrate
CICA-CERA

 

Architect je idealan odabir za tretiranje navedene problematike na masnoj koži. Zahvaljujući koncentraciji od 1% bakuchiola, ova serumska emulzija tretira pigmentacijske promjene te linije i bore, a ujedno pomaže normalizirati pojačano mašćenje kože. Uz bakuchiol, Architect sadrži kombinaciju ektoina, zelenog čaja, pantenola, kofeina i resveratrola koji umiruju i pune kožu snažnim antioksidansima kako bi koža postala otpornija i snažnija. 

Kod kože koja je već navikla na korištenje aktivnica, preporučili bismo uz Architect kombinirati i Lunar serumski koncentrat. Ovaj koncentrat je baziran na inovativnim, snažnim peptidima (Hexanoyl Dipeptide-3 Norleucine Acetate, Palmitoyl tripeptide-1 i Palmitoyl tetrapeptide-7) koji potiču bržu staničnu izmjenu te redovitim korištenjem zaglađuju teksturu, linije i bore, ujednačavaju ton kože te djeluju preventivno protiv preuranjenih znakova starenja na koži.

Lunar serumski koncentrat će djelovati kao dodatna podrška Architectu za postizanje željenog efekta na koži. 

Skintegra Lunar serumski koncentrat

Preporuka je svakako i svakodnevno nježno čišćenje, kao i prakticiranje dvostrukog čišćenja navečer, a kao bazu njege u ovu bismo rutinu uvrstili Cica-Cera kremu. Cica-Cera je bogata ceramidima koji čuvaju vlagu i jačaju barijernu funkciju. Iako Inja ima masniju kožu, Cica-Cera krema se brzo upija te hrani kožu ostavljajući je mekanom i podatnom, bez teškog osjećaja na licu.

Predlažemo Architect koristiti samostalno navečer nakon čišćenja, a nekoliko puta tjedno umjesto njega nanijeti Lunar serum pa Cica-Cera kremu.

Generalan savjet za prevenciju bilo kakvih preuranjenih znakova starenja je SPF, odnosno proizvod s visokim zaštitnim faktorom. Fotooštećenja, odnosno oštećenja uzrokovana izlaganjem suncu, vidimo na licu u obliku prerano prisutnih mrlja, linija i bora. Kako bismo ih maksimalno spriječili, bitno je dosljedno koristiti proizvod koji kožu štiti od širokog spektra UV zračenja (UVA + UVB).

Tretmanski proizvodi u rutini će vidljivo pomoći doprinijeti boljoj teksturi i ujednačenosti, ali svakako je uz njih važno koristiti i SPF redovito kako bismo djelovali preventivno protiv preuranjenih znakova starenja.

Više članaka

Što je obilježilo 2022. godinu u Creaticonu?

Još jedna izazovna, ali uspješna godina je iza nas - saznajte više o proizvodima i projektima na kojima smo radili!

Suha koža: savjeti za njegu

Za svakodnevnu njegu suhe kože preporučuju se bogate, hranjive teksture koje će kožu opskrbiti potrebnim lipidima i vratiti joj prirodnu elastičnost.