Retinal, ili retinaldehid, je prekursor vitamina A, odnosno retinoične kiseline, koji je dokazano učinkovit u tretiranju akni i prevenciji preuranjenog starenja kože. Kao najjači retinoid dostupan bez recepta, ima čak 11 puta brže djelovanje od retinola.

Upoznajte Retiron! 

Skintegra Retiron 0.05 sadrži 0.05% enkapsuliranog retinala i sprječava pojavu komedona i prištića te ubrzava njihovo zacjeljivanje, istovremeno djelujući preventivno na preuranjene znakove starenja kože.


Što znači enkapsulirani retinal? 


Ovaj oblik retinala dolazi u enkapsuliranom obliku, što znači da je u ovojnici koja se aktivira tek kada dođe u kontakt s kožom, omogućavajući sporije otpuštanje aktivnog sastojka. Time se smanjuju nuspojave i istovremeno se produljuje njegova učinkovitost.

Koje benefite možete očekivati uvođenjem retinala u rutinu?

Redovitom upotrebom Retirona 0.05 možete očekivati smanjenje diskoloracija, uključujući hiperpigmentaciju i tragove od prištića, manje akni i komedona, zategnutu, čvrstu kožu, smanjenje dubine bora, sužene pore i glađu teksturu.

Dodatno je obogaćen kombinacijom sastojaka koji obnavljaju barijernu funkciju kože i pružaju potporu djelovanju retinala, smanjujući njegov iritativni potencijal.


Na što treba pripaziti kod uvođenja Retirona u rutinu? 

  1. Počnite lagano: Ako nikad niste koristili retinal, Retiron će biti odlična opcija. 

  2. Pravilna primjena: Koristi se isključivo u večernjoj rutini. Operite lice blagim čistačem i nanesite Retiron na suhu kožu. Nakon nanesite hidratantu kremu koja ne sadrži jače aktivne sastojke.

  3. Upotreba zaštitnog faktora: Budući da retinal može povećati osjetljivost kože na sunce, važno je koristiti zaštitni faktor tijekom dana.

  4. Budite strpljivi: Rezultati ne dolaze preko noći. Retiron će pokazati svoje benefite nakon par mjeseci redovite primjene. 

  5. "Retinizacija": Moguće je iskusiti privremeni period prilagodbe sastojku koji obično traje 3-4 tjedna. Prvotno djelovanje može rezultirati privremenim ljuskanjem, iritacijom i povremenim pojavama akni, stoga se preporučuje početi s korištenjem proizvoda 1-2x tjedno. 






Više članaka

SUDJELOVALI SMO NA ESTETICA DEMIK 2023.

Ove godine, peti Estetica Demik stručni skup je obilježio uspješan nastup našeg tima kao izlagača. Sudjelovali na ovom renomiranom događaju posveće...

ŠTO JE OBILJEŽILO 2023. GODINU U CREATICONU?

Ova je godina bila velika godina za nas i iznimno smo ponosni na sve što smo u njoj ostvarili! Vjerujemo da nas je 2023. pripremila za sve velike stvari koje tek dolaze!