Kada razmišljamo o čistaču za lice, obično mislimo da nema neke prevelike razlike i da nije riječ o toliko bitnom proizvodu u rutini, budući da se nakon kratkog vremena ispire s lica. Situacija je ipak malo drugačija. Kao i kod krema ili seruma, njihova namjena, tekstura ili feel na koži mogu biti potpuno drugačiji i odgovarati drugačijim preferencijama. Osim toga, čistač je jedan od najvažnijih proizvoda jer priprema kožu za nanošenje ostatka njege. Budući da u našem asortimanu možete pronaći četiri proizvoda za čišćenje lica, predstavit ćemo ih detaljno pa čitajte dalje ako želite znati više!

Koja je razlika između Skintegra čistača?

Prvi proizvod je Amphibian. Radi se o vrlo nježnom gelu za čišćenje svih tipova kože, čak i one najosjetljivije. Njegova tekstura je jako zanimljiva, a volimo ju opisati kao "aqua-jelly". Osim što izvanredno odstranjuje površinske nečistoće, boja ovog proizvoda će uljepšati svako iskustvo korištenja. Iznimno se lijepo pjeni, ali ne isušuje kožu jer ne sadrži nikakve agresivne tenzide te je obogaćen hidratantnim sastojcima. Može se koristiti kao samostalni čistač za jutro i večer, ili kao drugi čistač u večernjoj rutini ako prakticirate dvostruko čišćenje.

Atomic je poseban po svojoj uljnoj teksturi koja zapravo nije ulje. Tako je, ugodno će vas iznenaditi jer je njegova baza sačinjena od drugačijih lipida - nekomedogenih i stabilnih kapriličnih triglicerida. Atomic koristimo kao prvi korak u čišćenju kada nosimo teži vodootporni make-up ili proizvod sa zaštitnim faktorom. Atomic se u dodiru s vodom emulzificira te pretvara u mliječnu teksturu, a nakon njega koristimo gel čistač kako bismo dovršili dvostruku rutinu čišćenja. Ovaj minimalistički predčistač nikog ne ostavlja ravnodušnim!

Skintegra Atomic i Amphibian čistači za lice

Melt Milk je najnoviji dio asortimana, a predstavlja modernu verziju mlijeka za lice. Naime, riječ je o prozirnom mlijeku za čišćenje lica i odstranjivanje šminke u inovativnom tehnološkom obliku koje nalikuje na tekući gel. Melt Milk je idealan za osjetljivu i dehidriranu kožu, a nakon ispiranja ostavlja osjećaj ugode na koži. Može se koristiti kao prvi ili drugi korak kod čišćenja, ali i samostalno. Nanosi se direktno na suho lice, umasira pa ispere. Može se koristiti i s blazinicom kao klasično mlijeko za odstranjivanje šminke.

 Skintegra Melt Milk prozirno mlijeko za čišćenje lica

Clarion BHA 2% Cleanser je mikroeksfolirajući gel za čišćenje koji ne sadrži fizičke granulice. Nježnu eksfolijaciju obavlja 2% salicilne kiseline koja uz dodatak cinka pomaže održavati stanje kože pod kontrolom, odčepljuje pore te je vrlo korisna i kod seboreje. Clarion je vrlo multifunkcionalan jer nije samo čistač za lice, već i za tijelo. Začepljene pore se mogu često javljati i na leđima i dekolteu, tako da ovaj proizvod možete koristiti i pod tušem. Idealan je čistač za kombiniranu i masnu kožu. Na osjetljivoj i tankoj koži proizvod se može koristiti 1-2x tjedno, dok će otporna koža lica i tijela Clarion čistač dobro tolerirati u svakodnevnoj njezi. Također, preporučljiv je za početnike jer je riječ o proizvodu s kiselinama koji se ispire i ne zadržava na koži!

Skintegra Clarion 2% BHA čistač za lice i tijelo

Koji čistač izabrati?

Prema opisu svakog proizvoda možete dobiti dojam o idealnom proizvodu koji će ispuniti očekivanja koja tražite od čistača. Predlažemo Amphibian, Melt Milk i Atomic za svaki tip kože, s naglaskom da će Melt Milk više voljeti osjetljiva koža.

Clarion 2% Cleanser je odabir masnokožaca koji se bore s nepravilnostima na koži lica ili tijela.

Treba li mi dvostruko čišćenje lica u rutini?

Ako nanosite svaki dan proizvod sa zaštitnim faktorom, preporuka je prakticirati dvostruko čišćenje. To može biti kombinacija Atomic i Amphibian, Melt Milk i Amphibian, Atomic i Clarion Cleanser, čak i Melt Milk samostalno dva puta - sve ovisi o vama, potrebama vaše kože i preferencijama. Otkrijte s nama svoju idealnu kombinaciju!

Više članaka

#SKINFORMED / Hormonalno uvjetovana hiperpigmentacija

"Tijekom trudnoće su se na dijelu čela uz tjeme pojavile smeđe mrlje. Nakon izlaganja suncu također mi se na licu dodatno pojačaju pjegice koje čine ten neujednačenim." Jelena B., 26

Perut - što je i kako je se riješiti?

Perut je veoma učestalo stanje vlasišta koje se manifestira kao ljuskanje, nerijetko popraćeno svrbežom, crvenilom i suhoćom vlasišta.