Ako ste se pitali kako koristiti našu prvu masku u svojoj rutini njege lica, na pravom ste mjestu. Volcanica je glinena maska za dodatnu njegu normalne, mješovite i masne kože koja:

  • pročišćuje i sužava pore, 
  • regulira mašćenje, 
  • pomaže protiv nepravilnosti, 
  • zaglađuje površinu kože, 
  • djeluje umirujuće i 
  • smanjuje reaktivnost kože.

Kako koristiti?

Volcanica je zamišljena kao povremeni tretman u rutini kože koja pati od površinskih nečistoća, začepljenih pora i sebacealnih nakupina, ali i za kožu koja samo želi svoje pore održavati čistima i teksturu glatkom. Masku je potrebno nanijeti na suhu kožu nakon čišćenja, ravnomjerno na cijelo lice, izbjegavajući područje kože oko očiju. Osim za lice, maska se može koristiti i na koži vrata i dekoltea, dijelove koji nerijetko budu zapostavljeni tijekom njege. Volcanicu možete u potpunosti isprati mlakom vodom nakon 10 do 15 minuta, ovisno o vašim preferencijama i tipu kože. Nakon nanošenja, primijetit ćete da će se maska postupno sušiti, ali nakon ispiranja koža neće biti isušena i neugodno zategnuta, već svježa i mekana, zahvaljujući pomno odabranoj hidroglicerinskoj, kremastoj bazi. Preporučena učestalost korištenja je jednom tjedno. 

Kombiniranje eksfolijanata i maske

Ako u svojoj rutini njege već koristite kemijski eksfolijant poput Lumiona i Clariona, na dan kada se odlučite nanijeti masku eksfolijant preskočite jer kombinacija glina iz maske djeluje blago eksfolijacijski na kožu. Osim toga, ovakav tip tretmana, koji čisti pore i uklanja višak sebuma, dovoljan je samostalno bez kombiniranja s nekim keratolitikom ili jakim aktivnim sastojkom u istoj rutini.

Skintegra Volcanica, Infrared, Spectra

Njega kože nakon maske

Ako koža tolerira, ne postoje nikakve kontraindikacije kod kombiniranja bilo kojeg proizvoda s Volcanicom, ali naša generalna preporuka je optimalna hidratacija koja će kožu maksimalno očuvati glatkom i hidratiziranom. Konkretno, hidratizirajući serum Infrared i umirujuća serumska emulzija Spectra čine kombinaciju koja intenzivno vlaži i plumpa sve tipove kože, uključujući osjetljivu, dok suhe kože mogu kombinirati i Naro uljni booster za dodatnu hranjivost.

Više članaka

Intervju s dermatologom / Njega mladenačke kože

"Adolescenti mi se najčešće obraćaju upravo radi problema s aknama, što je očekivano s obzirom na to da gotovo 80% tinejdžera ima ovaj problem."

PMS, hormoni i njihov utjecaj na kožu

Muče vas hormonalne akne na bradi? Razine estrogena, testosterona i progesterona u žena variraju i fluktuiraju iz mjeseca u mjesec, uzrokujući brojne promjene u tijelu, uključujući i manifestacije na koži.