Salicilna kiselina idealan je sastojak za problematičnu kožu sklonu začepljenim porama jer je jedina topiva u masti, što znači da učinkovito prodire kroz začepljenja i oslobađa pore od nečistoća, djeluje protuupalno te pomaže kod pretjeranog mašćenja kože. Upravo je zato naš serum Clarion s 2% salicilne kiseline bestseller već skoro pet godina zaredom.

Zašto Clarion 2% BHA Cleanser?

Zato što ovaj proizvod, kao i naš Clarion serum, sadrži 2% salicilne kiseline i tako je postao četvrti proizvod u zelenoj liniji namijenjenoj sprječavanju nepravilnosti kod masne i kombinirane kože.

Po čemu je drugačiji?

Clarion 2% BHA Cleanser je idealan 2u1 proizvod za sve ljubitelje minimalističkog pristupa u njezi kože lica. Istovremeno čisti lice, odnosno uklanja višak sebuma i ostatke šminke te tretira začepljene pore i omogućuje blagi, neabrazivni kemijski piling kože.

Što sadrži?

Formulacija Clarion 2% BHA Cleansera osmišljena je kako bi maksimalno poboljšala funkciju problematične kože. Uz 2% salicilne kiseline, ovaj proizvod obogaćen je cinkom koji pomaže ukloniti višak sebuma, dok dodatak alantoina i betaina djeluje umirujuće na kožu. Biomimetički dipeptid karnozin, aminokiselina arginin i ekstrakt ginsenga dodatno štite i podupiru funkciju kože.

Skintegra Clarion 2% BHA gel čistač za problematičnu kožu

Savjeti za korištenje

Ovaj multipraktik odličan je za sve početnike u korištenju kiselina, a pogodan je i za mladenačku kožu koja je sklona nepravilnostima. Može se koristiti kao samostalni čistač ili kao drugi korak nakon Atomica.

Clarion 2% BHA Cleanser je super odabir ako želite probati salicilnu kiselinu u svojoj rutini, a imate osjetljiviju ili tanku kožu koja ne tolerira “leave-on” tip proizvoda. Kontaktnom metodom mijenjate pristup korištenja: salicilnoj kiselini je svega nekoliko minuta dovoljno da djeluje i prodre dublje u poru, a ispiranjem nakon kraćeg kontakta s kožom smanjujete mogućnost iritacije i isušenosti.

Zahvaljujući salicilnoj kiselini, Clarion 2% BHA Cleanser može biti odlična pomoć i kod kože sklone seboreičnom dermatitisu jer ima protuupalno djelovanje i nježno uklanja ljuskice koje se pojačano stvaraju na takvoj koži.

Nažalost, mnogim ljudima akne predstavljaju problem i na drugim dijelovima tijela, najčešće na leđima i prsima. Clarion 2% BHA Cleanser idealan je za njegu svih problematičnih zona na tijelu i može se jednostavno koristiti pod tušem. Osim toga, salicilna kiselina ima pozitivan efekt kod kože sklone keratozi pilaris ili tzv. “purećoj koži” koja se pojavljuje na nadlakticama. Nježna, ali snažna formula Clarion 2% BHA Cleansera eksfolira i pomaže omekšati grubu teksturu kože.

Clairon 2% BHA Cleanser se ne preporučuje pojedincima koji su alergični na salicilnu kiselinu, kao i trudnicama i dojiljama.

Koji odabrati: Amphibian ili Clarion 2% BHA Cleanser?

Ako se pitate koji gel čistač je za vas, odluka je jednostavna: Amphibian preporučujemo svima za svakodnevno korištenje, bez obzira na tip kože, ali ponajviše koži koja je sklona dehidraciji i crvenilu. Clarion 2% BHA Cleanser će biti idealan u svakodnevnoj rutini njege lica kod otporne, masne i kombinirane kože, ali ga i osjetljiva, tanka koža može koristiti 1-2x tjedno.

Njega kože nakon Clarion 2% BHA Cleansera

Uz čišćenje lica ovim proizvodom savjetujemo nježnu rutinu uz hidrataciju i proizvod za zaštitu od sunca. Clarion 2% BHA Cleanser se može kombinirati s drugim koncentriranim proizvodima ako je koža naviknuta na svaki proizvod zasebno i tolerira slojevito nanošenje potentnih proizvoda, ali ne preporučujemo istovremeno korištenje s drugim proizvodima koji sadrže kiseline i retinoide. Birajte pametno, jer ponekad je manje - više.

Više članaka

Što je obilježilo 2021. godinu u Skintegri

2021. godina je u Skintegri bila vrlo uspješna - saznajte što smo sve radili i na koje se projekte posebno ponosimo.

Dan žena: Brinem za svoje nevidljivo zdravlje

Saznajte sve o samopregledu dojki, jednoj od metoda ranog probira karcinoma dojke, i stavite svoje zdravlje na prvo mjesto.